Contra Llei Aragonès

Moció Contra la Llei Aragonès presentada al proper Ple Municipal del 30 de Setembre de 2019

Moció ajuntament Castellbisbal llei aragones.pdf

Per què estem en contra de la Llei Aragonès ?

1 - És una llei que regula l’externalització de serveis relacionats amb sanitat, educació i l’atenció social.

2 - L’externalització i la privatització no serveix per millorar el servei prestat. La competitivitat està lligada a la rebaixa de la qualitat dels serveis ja que per ser competitius es busca abaratir costos i aquest benefici el fan a costa de les condicions laborals de la classe

3 - És un instrument per justificar i amparar noves privatitzacions i externalitzacions, revertint drets conquerits després de dècades de lluita.

4 - Aquesta llei, no millorarà els serveis ja externalitzats, perquè només és d’aplicació als serveis que s’externalitzin a partir d’ara.

5 - La llei, preveu que la major part de les clàusules “socials” que contempla són d’aplicació voluntària.

6 - Externalitzar i privatitzar els serveis públics sempre empitjora les condicions a qui menys recursos té. Així, quan els serveis perden qualitat, les conseqüències sempre impacten en la vida de la classe treballadora i de les classes populars.

7 - Aquesta llei no obeeix a cap mandat de la UE ni del govern espanyol. La Generalitat de Catalunya ha decidit sense cap obligació regular la i ampliar les externalitzacions, posant-se de nou al capdavant de l’aplicació de mesures neoliberals.

8 - Aquesta llei, en cap cas impedeix que grans empreses, fundacions amb finalitats més que dubtoses i falses cooperatives es beneficiïn de l’externalització dels nostres serveis públics.

9 - L’externalització de serveis que fomenta aquesta llei, no suposa en cap cas un estalvi de recursos públics, ja que només la prestació directa dels serveis evita repagaments i en garanteix la qualitat i l’eficàcia.

10 - Aquesta llei garanteix, a la pràctica que grans corporacions com ACS de Florentino Pérez o Valoriza Servicios a la Dependencia S.L, que pertany a la constructora Sacyr, fundacions com Pere Tarrés o falses cooperatives, segueixin fent negocis milionaris amb la gestió.

Articles sobre la llei Aragonès