Campanya habitatge

Correpisos 6.m4v

#GentSenseCasa i #CasesSenseGent

I no podem oblidar que ha sigut l’organització popular la que més ha lluitat pel dret a l’habitatge.

No podem oblidar la lluita de totes les PAH que han posat el seu cos per aturar els desnonaments mentre els bancs es repartien els beneficis i enviaven als PSICOPATES de la BRIMO a protegir els seus interessos.

No podem oblidar al Sindicat de llogateres que ha aconseguit fer arribar una llei per congelar els lloguers al parlament al 2020, a cap diputat se li ha passat pel cap que el lloguer fos un problema important.

No les podem oblidar perquè ens han demostrat que l’organització popular és el camí i l’única manera de garantir el dret a l’habitatge per totes.


Correpisos 5.m4v

#GentSenseCasa i #CasesSenseGent. I que proposem? Doncs que es compleixen les poques lleis i eines que el Parlament ha fet sobre habitatge:

+ Exigim un cens real i públic de tots els habitatges buits que hi ha al nostre poble

+ Exigim que s’hi apliquin totes les pujades d’impostos i sancions possibles per evitar l’especulació,

+ Exigim que es facin expropiacions de vivendes als grans tenidors i als bancs. Son ells qui ha de pagar aquesta crisi

+ Exigim que s’impulsi la masoveria urbana, que s’ajudi des de l’ajuntament a totes les que recuperem cases buides

+ Exigim que es faci habitatge públic d’una vegada, ja fa massa anys que duren les promeses i no en tenim ni un

Gent sense casa i cases sense gent.


Correpisos 4.m4v

El lloguer mitjà d’un pis a Castellbisbal és de 720 €, que algú ens expliqui com es pot pagar si cobres el sou mínim de 900 € o el sou mitjà de 1400 €.Però tampoc podem somiar a comprar, el metre quadrat costa avui 1750 € a Castellbisbal, fa 5 anys costava 1250 €. Ha pujat 500 € en 5 anys!

Aquests preus ens neguen el dret a l’habitatge, viu a casa els teus pares fins als 40, no deixis la teva parella que no podràs viure sola i torna a cuidar dels teus fills i néts a casa teva quan siguis àvia. Gent sense casa i cases sense gent.

Correpisos 3.m4v

#GentSenseCasa i #CasesSenseGent. Portem molts anys sentim promeses d’habitatge públic. Ho sentim cada 4 anys a les municipals. Ho vam sentir amb el @psccastellbisbal que va prometre habitatge del 2007 al 2015 i no en va fer ni un. També ho hem sentit amb @alternativapercastellbisbal , que va prometre habitatge públic, i va arribar a pressupostar 1 milió d’euros al 2018.... i que en va fer??? No es va executar i aquest milió d’euros es va malgastar en pagar deute amb els bancs. Així que quan al 2020 ens torneu a prometre habitatge públic, ja fa temps que no us creiem! No és ni ha sigut la vostra prioritat. #GentSenseCasa i #CasesSenseGent

Correpisos 2.m4v

#GentSenseCasa i #CasesSenseGent El que sí tenim a Castellbisbal és habitatge buit! L’ajuntament va comptar el 2018 que hi havia 4,86% de vivendes buides, això significa més 255 vivendes buides! Vivendes que es cauen a trossos per la falta de gent que hi visqui.

Si les classes populars seguim amb sous baixos i temporals i no podem accedir a la compra o al lloguer, l’única solució és impulsar la masoveria urbana. Ens cal impulsar una nova manera d’accedir a la vivenda que garanteixi els nostres drets i no ens podem permetre tenir més de 255 vivendes buides al nostre poble mentre les joves, les mares solteres amb fills i les nostres àvies no poden accedir a una vivenda i son expulsades de Castellbisbal. #GentSenseCasa i #CasesSenseGent

Correpisos 1.m4v

#GentSenseCasa i #CasesSenseGent. L’habitatge ÉS un dret, no pot ser un mercat on fer-se milionari fent especulació, ni un producte al que treure el màxim de benefici a costa de trepitjar els nostres drets.

L’habitatge és un dret que NO està garantit a Castellbisbal.

Tenim la fama de ser un poble ric i sí, l'ajuntament té un pressupost espectacular, però les classes populars seguim patint sous mínims i contractes temporals que ens expulsen de Castellbisbal.

L' ajuntament serà ric però no tenim ni un habitatge públic a Castellbisbal. Pobles com nosaltres amb ajuntaments amb menys pressupost tenen habitatges públics, com Argentona, que en té 21 habitatges tot i tenir la meitat de pressupost municipal. Així que a Castellbisbal tenim gent sense casa i cases sense gent!

Avui iniciem la nova campanya d’habitatge! Tot el que volies saber sobre l’habitatge a Castellbisbal i mai et vas atrevir a preguntar.

Estigueu atents a les xarxes aquestes setmanes!

Per un habitatge digne als nostres municipis!

El 2018 teníem un 4,36% d’habitatges buits.

L'ajuntament de Castellbisbal només comptava com a buits, aquells habitatges amb un consum d’aigua molt baix. Per tant, hi ha habitatges buits sense comptabilitzar. A Castellbisbal hi ha MÉS d’un 4,36% d’habitatge buit”


No hi ha cap habitatge públic a Castellbisbal, en comparació a pobles amb un nombre similar d’habitants com Argentona amb 21 habitatges de protecció oficial.

En el nostre cas, no hi ha CAP habitatge públic i tampoc hi ha voluntat política de fer-ne.

El lloguer mitjà mensual a Castellbisbal supera els 720 € el 2019. Això representa destinar el 50% del sou (sou mitjà 1460 €) o el 75% del SMI (950 €). Castellbisbal expulsa a les joves que es volen emancipar i la classe obrera no es pot permetre viure.

#GentSenseCasa #CasesSenseGent

La promesa electoral de fer habitatge públic fa 8 anys que NO es compleix. Alternativa per Castellbisbal i PSC Castellbisbal

S’ha arribat a dedicar el pressupost d'habitatge, aquell famós milió d'euros, per pagar deute. Falta voluntat política

L’habitatge NO és una prioritat per l’ajuntament. Els diners destinats a la recuperació de Can Pedrerol de Dalt (729531 €) els últims 8 anys, superen els diners dedicats a habitatge públic (0 €). Font: https://www.castellbisbal.cat/actuacions/2016-09-20-obres-de-restauracio-de-la-masia-de-can-pedrerol-de-dalt.html

No estem en contra de la recuperació de Can Pedrerol, però demostra que quan hi ha voluntat política, els projectes tiren endavant. La voluntat política que ha falta per fer habitatge públic

Segons el Consell Comarcal del Vallès Occidental, els habitatges buits amb certs desperfectes s’han de destinar a masoveria urbana amb una mediació de l'Ajuntament entre propietari i llogater.

La llei 18/2007 del dret a l’habitatge i el Pla 75/2014 sobre accés a l’habitatge promouen aquests acords, però cal voluntat política de tots els partits

El preu mig de venda a Castellbisbal és més de 1750 € per m^2 (el 2014, era 1264 €).

Caldrà que passis l’hipoteca als teus fills si vols tenir un pis a Castellbisbal.

Font: Observatori Local d'Habitatge de la Diputació de Barcelona - https://media.diba.cat/diba/indicadors-habitatge/plots/plots/08054.pdf

“Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada. Los poderes públicos PROMOVERÁN las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo con el interés general para IMPEDIR LA ESPECULACIÓN. La comunidad participará en las plusvalías que genere la acción urbanística de los entes públicos.”

Article 47 de la Constitució


Reivindiquem l’okupació com a alternativa a la falta d’habitatge públic i com a resposta al sistema capitalista i especulador. És un dret de totes poder-nos emancipar i viure en un habitatge digne.

Defensar l’habitatge és defensar la vida #GentSenseCasa #CasesSenseGent

L’organització popular ha estat l’única eina útil davant la vulneració sistemàtica del dret a l’habitatge. Les diferents PAH o el Sindicat de llogatershan fet MOLT més pel dret a l’habitatge que totes les institucions juntes.

🔴🏚Assenyalem els pisos buits del poble! Lluitem per un habitatge digne al nostre municipi!

📆 18 de juliol

📍 Can Margarit-Castellbisbal

🕑12:00

Després vermut! 🍻 i Kahoot amb premi!